ClickCease
top of page
back.png
Förebygg hål och skador på dina tänder.

Tandrensning

Kontakta oss

Har du frågor?

Uday face_edited.jpg
icons8-phone-24 (1).png

Tandrensning

En bra munhygien kommer inte av sig själv. Det kräver regelbunden tandborstning och användning av tandtråd. Dessutom bör man till och från få en tandrengöring. Detta sker i samband med den årliga undersökningen eller tandläkarbesök. Den regelbundna tandrengöringen är i princip viktigt för att kunna upprätthålla ett friskt och fint tandkött. ​

Idén med att utföra en tandrengöring är att ta bort missfärgningar, tandsten och plack i syfte att förebygga tandköttsinflammation.

 

Ska vi hjälpa dig att upprätthålla en bra munhygien, boka då tid för en grundlig tandrengöring. Det kommer definitivt dina tänder att tacka dig för.

Hur går en tandrengöring till?

Under en tandrengöring kommer tandläkaren eller tandhygienisten försiktigt att se till att mjuka beläggningar i form av plack och hårda beläggningar i form av tandsten avlägsnas. Eftersom tändernas yta blir slät och ren, blir det framöver lättare att hålla tänderna bakteriefria. Efter rengöringen kommer tänderna att poleras. Syftet med denna polering är att avlägsna tandmissfärgningarna. 

En tandrengöring tar varken lång tid eller gör ont. Ekonomiskt sett är det dessutom en mycket kostnadseffektiv investering.

Rens

Håll tänderna rena och bibehåll en god munhygien.

Att hålla tänder och tandkött rena är inte raketvetenskap. Du måste dock ha sunda munvanor för att minska risken för tandköttsinflammation, parodontit och hål i tänderna. Bakteriebeläggningar bildas naturligtvis på tänderna, men de kan och bör avlägsnas genom användning av tandborste och tandtråd. Dessutom bör regelbunden tandrensning genomföras för att ta bort bakterier (beläggningar) som inte kan avlägsnas med hjälp av sådana medel.​

Du kan göra följande för att upprätthålla en god munhygien:

  • Borsta tänderna två gånger om dagen

  • Komplettera tandborstningen med användning av tandtråd eller andra hjälpmedel

  • Besök tandläkaren regelbundet

  • Sök tandläkare vid smärta och obehag

Din tandläkare kan ge dig ytterligare bra råd om vård av tänderna och tandköttet.

Hur ofta bör man få en tandrensning?

Det finns inga fasta regler för hur ofta man ska genomgå en tandrensning. Det bedöms istället individuellt. Om du är tillräckligt flitig med att sköta och vårda dina tänder och tandkött, kan du i princip nöja dig med att få en tandrensning gjord en gång om året hos tandläkaren. Om du lider av tandköttsinflammation som orsakats av dålig munhygien, kan det bli nödvändigt att besöka tandläkaren lite oftare.

Eftersom många tandproblem och tandsjukdomar kan förebyggas med en tandrensning, är det viktigt att följa tandläkarens anvisningar och rekommendationer när det gäller antal gånger.

Vad kostar professionell tandrengöring hos tandläkaren?

På Tandvårdscentrum ger vi dig alltid en bra översikt över kostnaderna, oavsett om du behöver en tandrensning eller en rotbehandling. Om det bara handlar om en tandrensning, kan du hitta det aktuella priset i vår prislista. Hos oss kan du få en grundlig tandrensning till en hög kvalité och ett bra pris. 

Vilka tandproblem och tandsjukdomar kan man förebygga med tandrengöring?

Att undvika smärtsamma och kostsamma tandproblem och tandsjukdomar bör fånga varje persons intresse. När olyckan är framme och man redan är drabbad av tandsjukdom, är man tvungen att genomgå någon form av behandling, vilket är båda smärtsamt och dyrt. Är du inte intresserad av detta bör du utnyttja möjligheten att få en professionell tandrengöring.

Att förebygga tandproblem är i grunden inte raketvetenskap. Verkligheten är i alla fall att de flesta problem kan förebyggas med god munhygien. Vi har tidigare nämnt att man bland annat bör borsta tänderna två gånger om dagen och att det är viktigt att använda tandtråd. Detta kan sedan kompletteras med tandrengöring, där resten av bakteriebeläggningar och tandsten tas bort. Det är svårt att själv ta bort hårda beläggningar, varför det är bäst att låta en tandläkare eller tandhygienist göra detta.

Tandrengöringen bidrar till att förebygga många problem. Det gäller bland annat följande:

  • Tandköttsinflammation

  • Hål i tänderna

  • Parodontit

Dessutom kan du med god munhygien skapa ökat välbefinnande och fräschare andedräkt. Dålig andedräkt uppstår ofta som en konsekvens av dålig hygien, varför det är värt att investera resurser i detta.

Upplev smärtfri tandrensning

Vi erbjuder 100 % smärtfri tandrensning. Du kan därmed tryggt besöka vår klinik för den planerade behandlingen utan att behöva oroa dig för att gå härifrån med mycket smärta och en dålig upplevelse.

Om du hittills inte har använt dig av denna åtgärd på grund av tandläkarskräck, bör du veta att vi är specialister på att behandla patienter som lider av detta. Om du behöver veta exakt hur en tandrensning utförs steg-för-steg, så förklarar vi gärna detta för dig. Du är också välkommen att ställa frågor. Vi kommer att göra vårt yttersta för att tillgodose dina individuella behov.

En utökad tandrensning kan bli nödvändig

Som grundregel räcker det att utföra tandrensning en gång per år. Då ligger fokus på att ta bort plack och hårda beläggningar. Vi tar inte bara bort plack och tandsten, utan även fokusera på avlägsna  tandmissfärgningar.

Om det finns tecken på början till parodontit, kan en utökad tandrensning bli aktuell. Om du behöver en eller flera besök, fastställas det på en kort tandundersökning. Är det dags för den årliga tandrensningen, kan du boka tid direkt. Detta går enkelt att göra med onlinebokning.

Ofta ställda frågor om tandrensning

... som du kan få svar på här

Vi vill mycket gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser.

tdl skræk billede_edited.jpg

Tandläkarskräck

...sätter vi särskild fokus på

Vi vet hur jobbigt det kan vara att lida av tandläkarskräck (odontofobi). Därför är all vår personal särskilt utbildad i hur man hanterar patienter med tandläkarskräck, så att behandlingen blir så bra som möjligt för dig som patient hos oss.

Om du ger oss chansen, skulle vi verkligen vilja visa dig att det är möjligt att få din tandläkarskräck att försvinna helt, med bara några få behandlingar.

Finansiering

... med fördelaktiga villkor

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum erbjuder vi fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid vara möjligt att få rätt behandling för sina tänder, så ekonomin bör inte vara ett hinder.

Finansiering
Bedste behandling_edited.jpg

Studentrabatt

... på 15% för studenter

Vi förstår att tandvård kan vara en stor utgift, särskilt för studenter. Därför erbjuder vi 15 % studentrabatt på alla våra fria tjänster. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina tänder, även som student. Så vi erbjuder en ekonomisk hjälpande hand för att alla ska ha råd till regelbundna tandvårdsbesök.

Dina tänder ska hålla hela livet, och därför är det viktigt att fokusera på daglig tandvård. På så sätt säkerställer du också att eventuella problem med tänderna inte växer och blir större, eftersom de ständigt tas om hand.

Du är garanterad den bästa behandlingen

... eftersom vi samarbetar med de bästa

Vi vill väldigt gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser. Vi har stor erfarenhet av att behandla patienter med tandläkarskräck och gör saker i din takt, så att du är med hela vägen under behandlingen.

studenterrabata uday_edited.jpg
bottom of page