ClickCease
top of page
back.png
Få tillbaka ditt leende

Implantat

Har du frågor?

Kontakta oss

uday face_edited.jpg
icons8-phone-24 (1).png

Tandimplantat

Ett implantat är en titanskruv som ersätter en förlorad tand. Tack vare dessa tandimplantat är det möjligt att ersätta förlorade tänder utan att involvera granntänderna som vid behandling med bro/brygga. Denna lösning kommer i de flesta fall vara det närmaste man kommer en naturlig tand. 

Ska du ersätta en eller flera tänder, vill uppnå det mest naturliga och hållbara resultatet, så skulle vi råda dig att överväga en implantatbehandling. Det finns nämligen stora möjligheter att skapa ett väldigt bra resultat med implantat. Hos Tandvårdscentrum har vi specialistkompetens och lång erfarenhet av behandlingar med tandimplantat. Vi kan självklart hjälpa dig, vare sig du önskar ersätta en tand eller en hel käke.

Hur går en implantatbehandling till?

Drömmer du om att ersätta dina förlorade tänder, kanske du är intresserad av att veta om implantatbehandling är något för dig och hur en sådan behandling faktiskt går till.

Innan själva behandlingen påbörjas, görs en klinisk och radiologisk undersökning för att få en översikt och belysa eventuella utmaningar. I det inledande skedet bedöms också om det är nödvändigt att bygga upp käkbenet. Detta kan behövas om käkbenet är försvagat. Detta sker under lokal bedövning.

 

När implantatet/implantaten är på plats och fått läka in i benet, skruvas kronan/bron på.

Inför framställning av kronan/bron väljs färg och storlek på tanden/tänderna. Här bidrar vi gärna med vägledning och rådgivning.

Tandimplantat kontra riktiga tänder

En av de stora fördelarna med tandimplantat är att de både ser ut och känns som riktiga tänder. Du behöver därför inte oroa dig för att dina implantat sticker ut eller drar till sig onödig uppmärksamhet. På samma sätt som egna tänder bör tandimplantat borstas med tandborste och rengöras med tandtråd och mellanrumsborstar.

Genom att bibehålla en god munhygien ger du dina tandimplantat de bästa förutsättningarna. Ju bättre du sköter dina implantat, desto längre kommer de att behålla sin fulla funktionalitet. Ett implantat är i grunden en långsiktig lösning som man kommer att ha glädje av i många år.

Implantatpriser: Vad kostar tandimplantat?

Om du vill ersätta en eller flera tänder med hjälp av implantat, vill utöver att veta hur behandlingen går till och vad du kan förvänta dig av resultatet, säkert känna till kostnaden för behandlingen. Då den ekonomiska aspekten kan vara avgörande för vilken typ av behandling man väljer.

Vår målsättning är att priserna ska vara överkomliga för de flesta. Vi påpekar dock att det faktiska priset kommer att bero på många faktorer, t.ex. hur många tänder det gäller och om en eventuell förberedande behandling behövs. Vi ger dig insikt i alla dessa kostnader innan behandlingen påbörjas. .

Finansiering av implantat

Du får ett utförligt kostnadsförslag innan du startar behandlingen hos oss.

Frågan är då om din budget täcker det önskade implantatet. Om det inte gör det, kan vi erbjuda delbetalning vid Resurs Bank. För mer information kan du ringa oss på tel 016-21 200.

Vård av implantat

Att vårda ett implantat är ett avgörande moment för att säkerställa ett fortsatt vackert och smärtfritt resultat. Vi har redan kort nämnt hur implantat bör tas om hand, men vill gärna förklara lite djupare. Denna kunskap kommer särskilt att vara intressant för dig som har eller ska ersätta en tand med ett implantat för första gången. I de flesta fall kommer man inte att kunna se eller känna någon skillnad mellan egna tänder och tandimplantat. Det är dock viktigt att vara medveten om att implantat kräver mycket vård. Om du inte lägger ner tillräckligt med tid och energi på rengöring, är det inte säkert att de håller lika länge som förväntat. Följande råd och tips föreslår vi: 

  • Borsta implantatet (och de vanliga tänderna) två gånger om dagen

  • Använd tandtråd/mellanrumsborstar för att hålla mellanrummen fria från bakterier

  • Uppsök genast tandläkare om du känner att något inte står rätt till

Sammanfattningsvis handlar det om att upprätthålla en god munhygien, eftersom denna faktor är avgörande för livslängden för implantatet. Dessutom ska man inte tveka att kontakta sin tandläkare om man upplever problem av något slag.

Implantat eller tandstöddbro

Idag finns det flera olika sätt att ersätta en tand på. Det klassiska valet står mellan ett tandimplantat och en tandstöddbro. För att fatta detta beslut behöver man grundläggande kunskap om implantat och broar. Denna viktiga information kan din tandläkare ge dig. Vägledning och samråd är ovärderligt när det kommer till viktiga beslut gällande tänder.

För att kunna göra en tandstöddbro måste det som minst finnas två tänder bredvid den förlorade tanden. Om man exempelvis befinner sig i en situation där man vill ersätta den bakre tanden i tandraden, kan man tyvärr inte framställa en bro, Då finns det enbart en angränsande tand. I denna situation skulle ett implantat vara ett mycket bättre alternativ.


Önskar du mer kunskap om för- och nackdelar med respektive broar och implantat, så kontakta oss via telefon eller e-post.

Ofta ställda frågor om behandling med implantat

… som du kan få svar på här

Vi vill mycket gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser.

de gode vaner uday_edited.jpg

Finansiering

... med fördelaktiga villkor

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum erbjuder vi fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid vara möjligt att få rätt behandling för sina tänder, utan att ekonomin är ett hinder.

6.jpg
bottom of page