ClickCease
top of page
back.png
Få tillbaka ditt leende

Tandprotes

Kontakta oss

Har du frågor?

Uday face_edited.jpg
icons8-phone-24 (1).png

Tandprotes

Tandprotes är en avtagbar ersättning för saknade tänder.

Utsträckning av protesen beror på hur många tänder som ska ersättas Vanligtvis kan vi få protesen att se naturlig ut. Men den kommer aldrig att kännas 100 % som dina egna tänder. Proteser ska tas ut dagligen och rengöras.

Det finns flera olika typer av proteser: Helproteser och delproteser, i både akryl och metall. Delproteserna fästas på dina egna tänder via klamrar. Helproteserna fästas via sugeffekten mot munslemhinnan. 

Hur går behandlingen till

Som förberedelse för en avtagbar tandprotes tar man avtryck av tandköttet, så att det blir god överensstämmelse mellan tandköttet och insidan av protesen, vilket gör att den lättare suger fast sig till slemhinnan. Nästa steg är att registrera ditt bett, så att protesen passar med tänderna i den motsatta käken.

Därefter provas tanduppställningen, som är uppställd i vax, och slutligen levereras den färdiga protesen. 1-2 kontrollbesök bokas in för att justera kanterna, så att de inte irriterar slemhinnan.

Ibland kan tandköttet vara så platt att protesen har svårt att fästa. Detta kan orsaka problem både vid tuggning och tal. Många protesanvändare upplever också att tandköttet krymper med åren. Detta leder till protesen sitter sämre och därmed behöver protesen  justeras eller göras om.

Implantat har under de senaste 20 åren inneburit att man inte behöver acceptera en dåligt sittande helprotes. Efter inoperering av ett antal implantat kan man fästa en protes på dem, så att man kan tugga normalt igen, som när man hade sina naturliga tänder.

protes_edited.jpg

De vanligaste formerna av tandproteser

Det finns numera en rad olika tandproteser. De mest förekommande består av helproteser och delproteser. 

Delprotes

En delprotes är i grund och botten det helt rätta valet om man bara saknar en ett fåtal tänder. Med en delprotes kan man ersätta de saknade tänderna utan att påverka de kvarvarande tänderna. Denna typ av protes framställs främst i två material – nämligen akryl och metall/ akrylat. Det förstnämnda materialet är klart det billigaste. Om man vill hålla kostnaderna nere, så är en akrylprotes att föredra. Dock finns det också vissa fördelar med en metallprotes, bland annat bättre hållbarhet och stabilitet. 

Helprotes

Om du har förlorat alla dina tänder eller om dina kvarvarande tänder är i så dåligt skick att de inte kan behållas, kan du ersätta hela tanduppsättningen med en helprotes. Man har kommit så långt i utvecklingen att det numera är svårt att se skillnad på naturliga tänder och en helprotes. Dessa proteser kan tillverkas i en rad olika storlekar, färger och form, vilket ger goda möjligheter att skapa ett resultat som ger dig det leende du önskar.

Vad kostar en tandprotes?

Priset på en tandprotes (helprotes eller delprotes) kan variera mycket. Det är dock klokt att undersöka vad tandbehandlingen kostar innan man startar den. 

Först och främst finns det olika priser på helproteser och delproteser. Sedan spelar det stor roll vilket material man väljer för protesen t.ex enbart akrylat eller metall med akrylat. Önskar du ett mer exakt svar på vad tandprotesen kostar, kontakta oss eller besök oss i Eskilstuna.​

Tandproteser Eskilstuna – Tandklinik med stor expertis

På Tandvårdcentrum har vi i många år arbetat med tandproteser av högsta kvalité. Gång på gång har vi skapat resultat som har gett våra klienter deras leenden och självförtroende tillbaka. Den möjligheten kan du också få, om du behöver ersätta en eller flera tänder. Tandproteser i Eskilstuna är synonym med Tandvårdcentrum.

Läs allt om vår klinik och våra medarbetare här.

Ofta ställda frågor om tandproteser

... som du kan få svar på här

Vi vill mycket gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser.

tdl skræk billede_edited.jpg

Tandläkarskräck

...sätter vi särskild fokus på

Vi vet hur jobbigt det kan vara att lida av tandläkarskräck (odontofobi). Därför är all vår personal särskilt utbildad i hur man hanterar patienter med tandläkarskräck, så att behandlingen blir så bra som möjligt för dig som patient hos oss.

Om du ger oss chansen, skulle vi verkligen vilja visa dig att det är möjligt att få din tandläkarskräck att försvinna helt, med bara några få behandlingar.

Finansiering

... med fördelaktiga villkor

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum erbjuder vi fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid vara möjligt att få rätt behandling för sina tänder, så ekonomin bör inte vara ett hinder.

Finansiering
Bedste behandling_edited.jpg

Studentrabatt

... på 15% för studenter

Vi förstår att tandvård kan vara en stor utgift, särskilt för studenter. Därför erbjuder vi 15 % studentrabatt på alla våra fria tjänster. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina tänder, även som student. Så vi erbjuder en ekonomisk hjälpande hand för att alla ska ha råd till regelbundna tandvårdsbesök.

Dina tänder ska hålla hela livet, och därför är det viktigt att fokusera på daglig tandvård. På så sätt säkerställer du också att eventuella problem med tänderna inte växer och blir större, eftersom de ständigt tas om hand.

Du är garanterad den bästa behandlingen

... eftersom vi samarbetar med de bästa

Vi vill väldigt gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser. Vi har stor erfarenhet av att behandla patienter med tandläkarskräck och gör saker i din takt, så att du är med hela vägen under behandlingen.

studenterrabata uday_edited.jpg
bottom of page