ClickCease
top of page
back.png
Vi tar hand om dig

Tandvårdsrädsla

Kontakta oss

Har du frågor?

Uday face_edited.jpg
icons8-phone-24 (1).png

Tandläkarskräck – låt oss hjälpa

Vi hjälper varje år flera patienter att bli av med sin tandläkarskräck, och vi skulle verkligen vilja hjälpa även dig.

Vi förstår fullt ut hur handikappande tandläkarskräck kan vara, och för vissa hur svårt det kan vara att ens ringa till oss. Du ska veta att vi tar din förfrågan på största allvar och avsätter extra mycket tid för din behandling, så att allt kan ske i din takt när du kommer och besöker oss. Kom ihåg att medan du läser detta är du redan ett steg närmare att bli av med din skräck.

Så hjälper vi dig att bli av med din tandläkarskräck

När du bokar en tid hos oss, kom ihåg att berätta för oss att du inte gillar att gå till tandläkaren. Vi kommer då att avsätta extra gott om tid för behandlingen, så att vi kan ta det lugnt och i din takt.

När du bokar en tid hos oss kan du förvänta dig att:

  • Du bestämmer. Du får alltid veta vad som sker under din behandling. Även om vi är mycket uppmärksamma på dina signaler, får du gärna berätta för oss vad du kan hantera och vad du inte är redo för. Vi tar alla dina bekymmer på allvar och vi gör ingenting som du inte själv har sagt ja till.

  • God tid. Vi ser till att avsätta tillräckligt med tid för att lyssna på dina bekymmer och vi förklarar grundligt vad behandlingen innebär.

  • Grundlig information. Vi informerar dig om allt, både före, under och efter behandlingen. På det sättet är du delaktig i behandlingen och du vet vad som händer, så att du aldrig känner att du förlorar kontrollen. Vi gör INGENTING utan att du är väl informerad och har sagt ja till det.

  • Du vet vad det kostar. Du har möjlighet att få kostnadsförslag direkt, så att du kan se vad din behandling kostar. 

  • Smärtlindring. Ofta uppstår tandläkarskräck på grund av rädsla för smärta. Det är därför viktigt att du är smärtlindrad när vi behandlar dig. Du kommer därför alltid att garanteras en smärtfri behandling hos oss.

  • Ta gärna med en omsorgsperson. Det kan vara en bra idé att ta med en omsorgsperson. Någon som kan hålla dig i handen och ge dig den extra trygghet du behöver. Någon som kan hjälpa dig att uttrycka dina känslor om det blir svårt för dig under behandlingen.

  • Förtroende och respekt. Är en självklarhet hos oss. Vi kan inte betona det nog. Inga frågor och ingen ångest är obetydlig, varken för dig eller för oss.

Tandlægeskræk København

tdl skræk billede_edited.jpg

Tandläkarskräck Eskilstuna

På Tandvårdscentrum fokuserar vi på att hjälpa patienter med tandläkarskräck.

Här lyssnar vi till dig och gör allt för att försäkra oss om att det blir en bra upplevelse för dig att vara patient hos oss. Vi tar oss god tid att prata med dig om din rädsla, och vi gör ingenting utan att ha diskuterat det med dig först.

Är det möjligt att bli helt av med tandläkarskräck?

Svaret är Ja. Vi har många patienter som vi helt eller delvis har botat från tandläkarskräck, så det är definitivt möjligt. Hur lång tid det tar beror ofta på hur långt tillbaka i tiden skräcken sträcker sig. Som en generell regel upplever alla våra patienter med tandläkarskräck att deras skräck minskar kraftigt, om inte helt försvinner, efter bara några besök hos oss.

Tandläkarskräck Eskilstuna

Det finns många människor med tandläkarskräck i Eskilstuna, och vi vill verkligen hjälpa så många som möjligt att bli av med denna invalidiserande fobi. Sedan Tandvårdscentrums start vi nämligen behandlat många patienter med olika behov.

Boka tid för tandläkarskräck i Eskilstuna

När du bokar tid uppmanar vi dig att berätta att du har denna fobi. Med denna information kan vi skapa tid och utrymme för en trygg behandling. Vi strävar efter att ge dig en grundlig förståelse för vad som kommer att hända och vi svarar gärna på frågor längs vägen. Söker du därför efter en tandläkare i Eskilstuna med specialkunskap om tandläkarskräck, tveka inte att kontakta oss.

Varför lider jag av denna fobi?

Orsakerna till tandläkarskräck kan vara många. Därför är det inte möjligt att ange en orsak som gäller för alla. Vissa orsaker är dock vanligare än andra. Denna fobi är inte ärftlig, men vad är då anledningen till att du har utvecklat tandläkarskräck?

Ingen föds med tandläkarskräck. Om man bara en gång haft en dålig upplevelse hos tandläkaren, kan man riskera att plågas av fobin resten av livet. Även om dåliga upplevelser sällan upprepas, kan man bli så påverkad av en upplevelse att man inte kan få den ur huvudet igen. Rädslan kan vara så stor att den drabbade helt konsekvent undviker såväl tandbehandlingar som tandundersökningar. Detta kan på sikt få stora konsekvenser för tänderna och tandköttet. Många människor med tandläkarskräck har haft en dålig upplevelse i barndomen, men fobin kan även uppstå senare i livet.

En annan vanlig orsak är att man har hört en eller flera skräckhistorier. Kanske har man hört om någon som har fått alla tänder utdragna eller svimmat under en tandbehandling. Tyvärr kan sådana historier i vissa fall göra så stort intryck att det får mentala konsekvenser. Är man mycket känslig, kommer man vara mer benägen att bli påverkad av dessa historier, varför psyket också spelar in som en viktig faktor. 

Tandläkarskräck kan även uppstå om man lider av dåligt självförtroende, till exempel om man är mindre nöjd med sina tänder. Även om man i en sådan situation borde göra något åt problemet, kan man känna sig så generad att man helt undviker tandläkaren. Här på kliniken är vi allt annat än dömande, varför du kan vara helt trygg i vårt sällskap. Alla patienter behandlas lika – med stor respekt och hänsyn.

Vi är tandläkare med lång erfarenhet i behandling av tandläkarskräck.

Tandläkarskräck är en välkänd fobi. Du är långt ifrån ensam. Det är en riktig fobi med ett riktigt namn. Odontofobi är tandläkarskräck. Så det finns inget skämmigt i att lida av tandläkarskräck.

I grund och botten kan man inte kalla rädslan för irrationell, eftersom rädslan för smärta och annat obehag är en naturlig överlevnadsmekanism. Men tandläkare med vår kompetens i tandläkarskräck, som vi, kan göra din rädsla irrationell och ännu bättre helt ta bort rädslan för tandläkarbesök.

Tandläkarskräck är nämligen riktigt dåligt för dina tänder. Rädslan kommer att göra att du undviker att besöka tandläkaren. Helst ser du till att gå under radarn och inte reagera på påminnelser om tandläkarundersökningar. Det är helt och hållet förståeligt. Men paradoxalt nog skulle dessa regelbundna tandkontroller se till att du inte behöver genomgå större och smärtsamma operationer. För även om du har den mest våldsamma och överväldigande rädslan för tandläkarbesök, så kommer du ändå en dag att stå på kliniken. Värkande tänder är en mycket våldsam smärta och den går inte bort av sig själv. Tyvärr behöver du mer omfattande behandling när du alltför länge har gått med en smärta i munnen som bara blivit värre och värre.

Men vi tar gärna emot dig och hjälper dig tryggt igenom hela behandlingen, så att du kan gå hem med friska tänder och en säker försäkran om att din tandläkarskräck är borta för alltid.

Så kom gärna till oss – så hjälper vi med din tandläkarskräck i Eskilstuna.

Behandling för tandläkarskräck kommer att ge dig trygghet i tandläkarstolen.

Tandläkarskräck kan uppstå av flera olika anledningar. Många bär den med sig från en upplevelse som härrör ända från barndomen.

Hemska historier om inkompetenta tandläkare kan också plötsligt fylla huvudet och bli värre och värre, tills tankarna har utvecklats till ångest.

Om du har en historik av ångestattacker och generell ångest kan du vara i riskzonen för att utveckla tandläkarskräck. Detta innebär dock inte nödvändigtvis att det gäller dig.

Tandläkare med lång erfarenhet o beahdnling av tandläkarskräck i Eskilstuna

Våra klinik ligger i Eskilstuna. Om du bor här kan du inte använda avståndet till en tandläkare med denna kompetens som en ursäkt. Vi är kända för behandling av tandläkarskräck. 

Det är inte bara ditt mål att bli av med din rädsla för tandläkare – det är också vårt. Vi tar oss an uppgiften med stolthet.

Ofta ställda frågor om tandläkarskräck

... som du kan få svar på här

Vi vill mycket gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser.

Finansiering

... med fördelaktiga villkor

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum erbjuder vi fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid vara möjligt att få rätt behandling för sina tänder, så ekonomin bör inte vara ett hinder.

Finansiering
Bedste behandling_edited.jpg

Du är garanterad den bästa behandlingen

... eftersom vi samarbetar med de bästa

Vi vill väldigt gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser. Vi har stor erfarenhet av att behandla patienter med tandläkarskräck och gör saker i din takt, så att du är med hela vägen under behandlingen.

Studentrabatt

... på 15% för studenter

Vi förstår att tandvård kan vara en stor utgift, särskilt för studenter. Därför erbjuder vi 15 % studentrabatt på alla våra fria tjänster. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina tänder, även som student. Så vi erbjuder en ekonomisk hjälpande hand för att alla ska ha råd till regelbundna tandvårdsbesök.

Dina tänder ska hålla hela livet, och därför är det viktigt att fokusera på daglig tandvård. På så sätt säkerställer du också att eventuella problem med tänderna inte växer och blir större, eftersom de ständigt tas om hand.

studenterrabata uday_edited.jpg
bottom of page