ClickCease
top of page
back.png
Få tillbaka ditt leende

Tandköttsinflammation

Kontakta oss

Har du frågor?

Uday face_edited.jpg
icons8-phone-24 (1).png

Tandköttsinflammation

Tandköttsinflammation ( gingivit) uppstår vanligtvis på grund av dålig munhygien. Tandköttsinflammation är inte farligt i sig självt, men om inflammationen inte behandlas kan det utveckla till parodontit. Därför är det viktigt att söka tandläkare om du upplever tecken på tandköttsinflammation.

Om du upplever blödande tandkött kan du ha inflammation i tandköttet. Eftersom tandköttsinflammation är ett ganska utbrett problem, är det värt att veta hur det uppstår och hur det behandlas. Har du frågor om tandköttsinflammationer har du kommit till rätt ställe. Vi är specialister på tandköttsinflammationer och har en lång och gedigen erfarenhet att behandla ett sådant tillstånd. 

Varför uppstår tandköttsinflammation?

Tandköttsinflammation uppstår om man inte lyckas hålla sina tänder och tandkött rena. Sköter man inte tänderna och tandköttet tillräckligt, bildas bakteriebeläggningar på tänderna och längs tandköttskanten. Om bakterierna inte avlägsnas kommer de så småningom att omvandlas till tandsten, vilket ökar risken för utveckling av tandköttsinflammation. Kort sagt uppstår inflammationen på grund av otillräcklig munhygien och leder ofta till blödande tandkött.

Önskar du att minimera risken att utveckla tandköttsinflammation, bör du borsta tänderna två gånger om dagen, använda tandtråd dagligen och dessutom se till att regelbundet besöka din tandläkare. Inflammerat tandkött är verkligen inte trevligt att ha, och vi står alltid redo att hjälpa dig.

Tecken och symtom på tandköttsinflammation

Har jag drabbats av tandköttsinflammation?

Om du delar denna oro bör du vara uppmärksam på de vanligaste tecknen och symptomen. Det är väldigt viktigt att vara uppmärksam på följande tecken och symtom:

  • Blödande tandkött

  • Rött tandkött

  • Ömt tandkött

  • Dålig andedräkt

  • Dålig smak i munnen

Observera att du inte nödvändigtvis har utvecklat tandköttsinflammation bara för att du upplever ovanstående symtom. Till exempel du kan få ömt tandkött om du borstar dina tänder för hårt. I detta fall kan du också uppleva blödande tandkött utan att det är inflammerat. Det är dock något man bör vara uppmärksam på. För säkerhets skull bör du komma förbi för en tandkontroll (undersökning) om du är osäker. 

Risk för utveckling av parodontit

Det finns en god anledning till att tandköttsinflammation bör behandlas. Om den inte behandlas i tid, ökar risken för att utveckla parodontit (tandlossningssjukdom), vilket är både dyrare och mycket mer omfattande att behandla. Faktum är att parodontit är en av de vanligaste orsakerna till tandförlust hos personer över 40 år. Om du därför vill behålla dina tänder många år framöver, bör tandköttsinflammationen behandlas så att inflammationen inte utvecklas till parodontit.

Om man inte heller behandla parodontit, blir tänderna lösa och lossna så småningom. Med andra ord kan det leda till allvarliga konsekvenser att ignorera tandköttsinflammation. Du gör dig själv och dina tänder en stor tjänst genom att agera istället för att ignorera.

Klorhexidin

Vem är i riskgruppen?

I princip kan alla människor drabbas av tandköttsinflammation. Det finns dock naturligtvis vissa som är mer utsatta än andra. Till exempel är det ett faktum att risken för att utveckla tandköttsinflammation ökar i samband med graviditet och diabetes på grund av hormonella förhållanden. 

Tandköttsinflammation är något som de flesta upplever under kortare eller längre perioder, varför du inte ska känna dig helt ensam. Istället för att gå i panik bör man kontakta sin tandläkare vid första möjliga tillfälle. Behandlingsmöjligheterna är nämligen många, smärtfria och kostnadseffektiva.

Ofta ställda frågor om tandköttsinflammation

... som du kan få svar på här

Vi vill mycket gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser.

tdl skræk billede_edited.jpg

Tandläkarskräck

...sätter vi särskild fokus på

Vi vet hur jobbigt det kan vara att lida av tandläkarskräck (odontofobi). Därför är all vår personal särskilt utbildad i hur man hanterar patienter med tandläkarskräck, så att behandlingen blir så bra som möjligt för dig som patient hos oss.

Om du ger oss chansen, skulle vi verkligen vilja visa dig att det är möjligt att få din tandläkarskräck att försvinna helt, med bara några få behandlingar.

Finansiering

... med fördelaktiga villkor

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum erbjuder vi fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid vara möjligt att få rätt behandling för sina tänder, så ekonomin bör inte vara ett hinder.

Bedste behandling_edited.jpg

Studentrabatt

... på 15% för studenter

Vi förstår att tandvård kan vara en stor utgift, särskilt för studenter. Därför erbjuder vi 15 % studentrabatt på alla våra fria tjänster. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina tänder, även som student. Så vi erbjuder en ekonomisk hjälpande hand för att alla ska ha råd till regelbundna tandvårdsbesök.

Dina tänder ska hålla hela livet, och därför är det viktigt att fokusera på daglig tandvård. På så sätt säkerställer du också att eventuella problem med tänderna inte växer och blir större, eftersom de ständigt tas om hand.

Finansiering

Du är garanterad den bästa behandlingen

... eftersom vi samarbetar med de bästa

Vi vill väldigt gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser. Vi har stor erfarenhet av att behandla patienter med tandläkarskräck och gör saker i din takt, så att du är med hela vägen under behandlingen.

studenterrabata uday_edited.jpg
bottom of page