ClickCease
top of page
back.png
Få tillbaka ditt leende

Behandling av avbrutna tänder

Kontakta oss

Har du frågor?

Uday face_edited.jpg
icons8-phone-24 (1).png

En avbruten tand kan inträffa

I grund och botten är tänderna starka, men självklart kan olyckor inträffa. Allt från en obetydlig flisa som går av till att hela tandkronan eller roten spricker. Skadan kan inträffa om du tuggar på något hårt eller att du får en stöt eller en smäll. 

Tandlgerne-i-Parken-November-2021-24-768x512.jpg.webp

En avbruten tand kräver omedelbar tandvård.

Att ha en avbruten tand är verkligen ingen önskvärd situation. Tyvärr kan tänder fraktureras under lek, sportaktiviteter, olyckor och liknande. Tänder är vanligtvis mycket starka, men det finns en gräns för hur mycket de kan tåla. Ett kraftigt slag, spark eller fall kan leda till allvarliga tandskador. Tandskador är ofta mycket smärtsamma och det är viktigt att tänka logiskt i dessa situationer. Ditt sunda förnuft bör leda dig till att omedelbart söka tandvård. Oavsett hur stor del av tanden som har brutits, är det nödvändigt att snabbt få akut behandling. Denna akutbehandling kan erbjudas av oss på Tandvårdscentrum. Det finns inte mycket man kan göra på egen hand men du kan ju kontakta oss och fixar resten.

Behandling av avbrutna tänder

Akut behandling av avbrutna/ frakturerade tänder kan kräva olika åtgärder beroende på skadans omfattning. I enklare fall kan en kompositfyllning vara tillräcklig, men mer komplexa skador kan kräva större behandling i from av krona. Beslut om behandlingsmetod görs först efter en omfattande och noggrann undersökning av tandläkaren. Vid allvarliga skador där tandnerven är involverad kan det bli nödvändigt med rotfyllning följt av en krona. Snabb och korrekt behandling är avgörande för ett gott resultat.

Vad kostar det att behandla en avbruten tand?

Svaret på den här frågan varierar från fall till fall. Det beror på att det finns stor skillnad i hur man väljer att behandla detta trauma, beroende på omfattning av skadan. För att svara på frågan är det därför först och främst nödvändigt att veta hur tanden är avbruten, om nerven är påverkad och andra faktorer. När detta är fastställt får du ett utförligt kostnadsförslag av tandläkaren.  

Ofte ställda frågor om avbrutna tänder

...som du kan få svar på här

Vi vill mycket gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser.

tdl skræk billede_edited.jpg

Tandläkarskräck

...sätter vi särskild fokus på

Vi vet hur jobbigt det kan vara att lida av tandläkarskräck (odontofobi). Därför är all vår personal särskilt utbildad i hur man hanterar patienter med tandläkarskräck, så att behandlingen blir så bra som möjligt för dig som patient hos oss.

 

Om du ger oss chansen, skulle vi verkligen vilja visa dig att det är möjligt att få din tandläkarskräck att försvinna helt, med bara några få behandlingar.

Finansiering

... med fördelaktiga villkor

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum erbjuder vi fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid vara möjligt att få rätt behandling för sina tänder, så ekonomin bör inte vara ett hinder.

Finansiering
Bedste behandling_edited.jpg

Studentrabatt

... på 15% för studenter

Vi förstår att tandvård kan vara en stor utgift, särskilt för studenter. Därför erbjuder vi 15 % studentrabatt på alla våra fria tjänster. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina tänder, även som student. Så vi erbjuder en ekonomisk hjälpande hand för att alla ska ha råd till regelbundna tandvårdsbesök.

Dina tänder ska hålla hela livet, och därför är det viktigt att fokusera på daglig tandvård. På så sätt säkerställer du också att eventuella problem med tänderna inte växer och blir större, eftersom de ständigt tas om hand.

Du är garanterad den bästa behandlingen

... eftersom vi samarbetar med de bästa.

Vi vill väldigt gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser. Vi har stor erfarenhet av att behandla patienter med tandläkarskräck och gör saker i din takt, så att du är med hela vägen under behandlingen.

studenterrabata uday_edited.jpg
bottom of page