ClickCease
top of page
back.png
Få tillbaka ditt leende

Tandblekning

Kontakta oss

Har du frågor?

Uday face_edited.jpg
icons8-phone-24 (1).png

Tandblekning

Drömmer du också om att få vitare tänder? Kom förbi vår klinik för en professionell tandblekning i Eskilstuna.

Tänder har naturligt en gulaktig nyans och blir med åldern mer gulaktiga eller gråtonade. Tobak, te, rödvin, kaffe och läsk orsakar missfärgningen.

Få tillbaka leendet med tandblekning

Tandblekning är en effektiv och erkänd metod för att behandla problemet med missfärgade tänder. Tänder med gula nyanser är särskilt mottagliga för behandlingen, medan tänder med gråtoner kan vara lite svårare att bleka.


Att bleka tänder kan göras, men det är svårt att i förväg lova exakt hur mycket vitare de blir. Vi kan bara säga att de blir vitare.

Under en tandblekning sker en kemisk nedbrytning av färgämnen som har orsakat missfärgningen. Vi använder en speciell form av väteperoxid som tränger in i tändernas emalj. Stora färgade molekyler bryts ner i denna process till mindre, och därmed mindre molekyler. Resultatet är ljusare tänder. Färgämnen kommer dock kontinuerligt att samlas i dina tänder, och därför bör du räkna med att behöva upprepa tandblekningen efter behov. 

På vår tandklinik bleker vi tänder på följande sätt:
Hemblekning, där du får utdelat blekmedlet och själv styr processen hemma genom att applicera blekmedlet i en individuellt framställd skena och bära den några timmar varje dag, oftast under ett par veckor.

smile_edited.jpg

Bra att veta om tandblekning

Det är viktigt att betona att behandlingen inte på något sätt skadar tandemaljen. Om tandemaljen är mycket sliten bör du överväga ett annat behandlingsalternativ, dvs porslinskronor- eller plastfasader som limmas på tänderna.

 

Tandköttet ska vara friskt och tandfyllningarna ska vara täta, innan blekningen sker. Ibland kan det vara nödvändigt att byta ut starkt befintliga fyllningar efteråt, eftersom fyllningarna inte bleks.

Vad får man äta efter tandblekning? De flesta patienter upplever en tillfällig ökad temperaturkänslighet efter blekning, eftersom ytan tillfälligt blir lite mer öppen och porös. Detta medför också att man bör undvika rökning, rödvin och te de första dagarna.

Boka tid för tandblekning

Om du är intresserad av eller har funderat på tandblekning under en längre tid, kan du alltid enkelt och snabbt boka en tid. Du är också mycket välkommen att ringa oss på 01621200.

Du är också välkommen att mejla oss på denna mejladress  info@tandvardscentrum.com och få svar på dina frågor.

Tandblekning i Eskilstuna

Tandblekning är en efterfrågad behandling. Det kan kanske bero på att man har börjat uppmärksamma att professionell tandblekning är effektiv, smärtfri och ekonomiskt överkomlig. Står en effektiv tandblekning överst på din personliga önskelista, kan du med fördel titta förbi vår klinik. På Tandvårdscentrum har vi utfört otaliga tandblekningar för såväl unga som äldre.

Vi garanterar definitivt kvalité och professionalitet för pengarna. Vi kan hjälpa dig att få det leende du önskar om du är missnöjd med dina gula eller gråaktiga. Vi är upptagna på vår klinik i Eskilstuna, men strävar efter att hitta tid för dig så snart som möjligt. Har du redan insett att en tandblekning är en fantastisk investering, så boka tid idag via hemsidan. Det enda du behöver göra är att fylla i ett kort formulär.

Vad kan jag förvänta mig av tandblekningen?

Resultatet av en tandblekning är väldigt individuellt. Som klient har du själv möjlighet att påverka resultatet. Det viktigaste är att man följer samtliga anvisningar. Hoppar man över behandlingen en eller två dagar, kommer det självklart påverka slutresultatet. Det är dock möjligt att förlänga behandlingstiden, om man har hoppat över några dagar.

Med före- och efterbilder finns det gott om möjligheter att bedöma effekten. Vissa kommer att se en stor skillnad, medan andra upplever en blygsam effekt. Hur stor effekt tandblekningen beror bland annat på utgångspunkten. Vår erfarenhet visar att professionell tandblekning i de flesta fall har en riktigt god verkan.

Som utgångspunkt kommer man inte att uppleva biverkningar i samband med tandblekningen. Man kan dock uppleva överkänslighet för kyla och värme i någon grad. Upplever du biverkningar som tandläkaren inte har nämnt, så kan det vara en god idé att ta kontakt med vederbörande behandlare för rådgivning.

Ofta ställda frågor om tandblekning

... som du kan få svar på här

Vi vill mycket gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser.

tdl skræk billede_edited.jpg

Tandläkarskräck

...sätter vi särskild fokus på

Vi vet hur jobbigt det kan vara att lida av tandläkarskräck (odontofobi). Därför är all vår personal särskilt utbildad i hur man hanterar patienter med tandläkarskräck, så att behandlingen blir så bra som möjligt för dig som patient hos oss.

Om du ger oss chansen, skulle vi verkligen vilja visa dig att det är möjligt att få din tandläkarskräck att försvinna helt, med bara några få behandlingar.

Finansiering

... med fördelaktiga villkor

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum erbjuder vi fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid vara möjligt att få rätt behandling för sina tänder, så ekonomin bör inte vara ett hinder.

Finansiering
Bedste behandling_edited.jpg

Studentrabatt

... på 15% för studenter

Vi förstår att tandvård kan vara en stor utgift, särskilt för studenter. Därför erbjuder vi 15 % studentrabatt på alla våra fria tjänster. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina tänder, även som student. Så vi erbjuder en ekonomisk hjälpande hand för att alla ska ha råd till regelbundna tandvårdsbesök.

Dina tänder ska hålla hela livet, och därför är det viktigt att fokusera på daglig tandvård. På så sätt säkerställer du också att eventuella problem med tänderna inte växer och blir större, eftersom de ständigt tas om hand.

Du är garanterad den bästa behandlingen

... eftersom vi samarbetar med de bästa

Vi vill väldigt gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser. Vi har stor erfarenhet av att behandla patienter med tandläkarskräck och gör saker i din takt, så att du är med hela vägen under behandlingen.

studenterrabata uday_edited.jpg
bottom of page