ClickCease
top of page
back.png
Få tillbaka ditt leende

Kronor & broar

Kontakta oss

Har du frågor?

Uday face_edited.jpg
icons8-phone-24 (1).png

Kronor

Tandkronor är en långsiktig och väldokumenterad behandling för att bevara tänder som har skadats av karies, rotbehandling, stora fyllningar eller trauma.

Tandkrona kan jämföras med en skyddande hatt som täcker tanden och därmed förebygger framtida skador.

Det finns olika typer av tandkronor.

  • Metall-porslinskrona, som består av en metallkärna med porslin utvändigt.

  • En ren porslinskrona som täcker antingen hela tanden eller enbart ersätter den skadade delen.

Vilken typ som är optimal i din situation beror på några faktorer och bestäms i samråd med tandläkaren.

Vi anpassar kronan så att den passar med de närliggande tänderna och tuggningen. 

de gode vaner uday_edited.jpg

När rekommenderas tandkrona:

Vid stora sprickor och frakturer som sträcker sig djupt in i tanden. Kronan föredras framför en plastfyllning, eftersom kronan håller ihop tanden.

En tand med en omfattande och stor restauration (fyllning). I den situationen kan kronan förebygga framtida fyllningsfraktur. 

En rotbehandlad tand, då en stor del av tandsubstansen har förlorats och tanden är försvagad. 

Om dina tänder är mycket missfärgade eller har en glipa mellan framtänderna kan porslinskronor eller skalfasader skapa ett helt nytt och vackert utseende.

Ser en tandkrona naturlig ut?

Med dagens teknik är det möjligt att producera en tandkrona som liknar en naturlig tand till en viss punkt både vad gäller form och färg. Därmed bör du inte vara orolig för att din framtida krona kommer att väcka uppmärksamhet. Du kan förvänta dig ett vackert och naturligt resultat, oavsett om kronan bara ska täcka en liten del av tanden eller om den ska ersätta hela tanden. En tandkrona kan inte bara ge dig tillbaka ditt vackra leende, utan kommer också att påverka tandens styrka. Detta kommer att göra det möjligt att förhindra framtida frakturer.

Hur mycket kostar en tandkrona?

Tandkronan kostar mellan 6750- 7250 kronor beroende på materialval. Inom tandvården har man högkostnadsskydd som innebär att Försäkringskassan betalar en del av behandling och därmed blir kostnaden lägre. 

Är en kronbehandling smärtsam?

Själva processen att förbereda tandkronan är inte smärtsam eftersom det görs under bedövning. Det är dock möjligt att uppleva smärta eller obehag efter avslutad behandling, då bedövningen börjar avta. Dessa symtom kan uppstå efter tandpreparation: 

  • Ömhet i tandköttet

  • Obehag vid tuggning

  • Känslighet för kyla

Ovanstående besvär är mycket vanliga under de efterföljande dagarna. Tandkänslighet bör normalt avta inom några dagar till en vecka. Om symtomen inte försvinner eller avtar bör du söka tandläkare. Varaktig eller ökande smärta kan vara ett tecken på något är inte normalt. Smärtan kan till exempel bero på att nerven har påverkats eller är skadad. Om det är själva fallet är rotbehandling av tanden nödvändig. Observera att för höga kronor också kan orsaka besvär.

Sammanfattningsvis är kronbehandlingen smärtfri tack vare lokalbedövning. Dock kommer en viss obehag uppstå efter tandpreparationen. 

Din tandläkare i Eskilstuna

På Tandvårdscentrum har vi ett utmärk och lättillgängligt läge med förbindelse med buss och tåg. Om du är bosatt i Eskilstuna eller i närliggande ort och letar efter en tandläkare för kronbehandling är vi här för att hjälpa dig.

 

Vi har många års erfarenhet och högt kvalificerad arbetskvalité. Detta underlättar att erbjuda dig en specifik vägledning och rådgivning i olika frågor. Om du är osäker på något t.ex. materialval, priser och garantier, är du  välkommen att ringa eller mejla. 

Ofte ställda frågor om kronor

...som du kan få svar på här

Vi vill mycket gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser.

tdl skræk billede_edited.jpg

Tandläkarskräck

...sätter vi särskild fokus på

Vi vet hur jobbigt det kan vara att lida av tandläkarskräck (odontofobi). Därför är all vår personal särskilt utbildad i hur man hanterar patienter med tandläkarskräck, så att behandlingen blir så bra som möjligt för dig som patient hos oss.

Om du ger oss chansen, skulle vi verkligen vilja visa dig att det är möjligt att få din tandläkarskräck att försvinna helt, med bara några få behandlingar.

Finansiering

... med fördelaktiga villkor

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum erbjuder vi fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid vara möjligt att få rätt behandling för sina tänder, så ekonomin bör inte vara ett hinder.

Finansiering
Bedste behandling_edited.jpg

Studentrabatt

... på 15% för studenter

Vi förstår att tandvård kan vara en stor utgift, särskilt för studenter. Därför erbjuder vi 15 % studentrabatt på alla våra fria tjänster. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina tänder, även som student. Så vi erbjuder en ekonomisk hjälpande hand för att alla ska ha råd till regelbundna tandvårdsbesök.

Dina tänder ska hålla hela livet, och därför är det viktigt att fokusera på daglig tandvård. På så sätt säkerställer du också att eventuella problem med tänderna inte växer och blir större, eftersom de ständigt tas om hand.

Du är garanterad den bästa behandlingen

... eftersom vi samarbetar med de bästa

Vi vill väldigt gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser. Vi har stor erfarenhet av att behandla patienter med tandläkarskräck och gör saker i din takt, så att du är med hela vägen under behandlingen.

studenterrabata uday_edited.jpg
bottom of page