ClickCease
top of page
back.png
Få akut tandläkarhjälp nära dig

Akut tandläkare

KONTAKTA OSS

Har du frågor?

Ring på 01621200  

info@tandvardscentrum.com

uday face_edited.jpg
icons8-phone-24 (1).png

Akut tandläkare i Eskilstuna

Vi fungerar som akut tandläkare under våra öppettider, där du alltid kan få en akuttid hos tandläkaren.

Eftersom tandvärk tillhör en av de mest obehagliga typerna av smärta, är snabb och effektiv behandling avgörande. Av samma anledning garanterar vi därför våra akuta patienter behandling samma dag.

Hos oss kan du bli smärtfri direkt, med en akut tandläkartid utan extra avgift.

Ring oss på: 01621200 och få en akut tandläkartid direkt.

Vi har förmånliga öppettider, men är dock stängda på söndagar och helgdagar.

När finns det ett behov för akut tandläkare i Eskilstuna?

Akut tandläkare är – som namnet antyder – en tandvårdsjour för akuta behov. I många fall sker inget allvarligt om man väntar en dag eller två med att besöka tandläkaren, medan det i andra situationer är avgörande att agera snabbt. Om behovet är mycket akut kan till och med timmar och minuter spela en stor roll. Är man osäker på om det är nödvändigt med en akut tid, bör man vända sig till en fackperson i form av en tandläkare eller liknande, som kan ge en professionell bedömning utifrån den enskilda situationen.

Att uppsöka en akut tandläkare kan vara meningsfullt i många fall. De vanligaste fallen kan delas upp i följande punkter:

  • Akut huvudvärk

  • Trauma

Akut tandvärk kan uppstå av en mängd olika anledningar. Oavsett orsaken är det mycket besvärligt att uppleva detta. Tandvärk behöver inte bero på något allvarligt, men det är ändå lämpligt att besöka tandläkaren för en kontroll. Du kan till exempel drabbas av tandvärk som en konsekvens av infektioner eller hål i tänderna. Båda dessa kräver behandling så snart som möjligt.

Generellt kan man säga om tandvärk att det bara blir värre ju längre tid som går. Därför bör man inte tänka att smärtan och obehaget försvinner av sig själv. Det sker nämligen bara mycket sällan. Uppstår akut tandvärk under helgen, bör du kontakta den lokala tandläkarjouren. Om tandvärken till exempel uppstår på en lördag, kan helgen kännas mycket lång. Därför bör man vid första möjliga tillfälle besöka vår tandläkarjour.

Trauma kan även uppstå i många olika situationer. De flesta trauman (tandskador) sker dock i samband med sport och transport. Det finns naturligtvis vissa tandskador som är allvarligare än andra, men gemensamt för alla trauman är att de kräver akut behandling. Vanligtvis är man inte i tvivel om att skadan är allvarlig, då det vanligtvis både syns och känns. I andra fall kan man tro att skadan är så begränsad att det inte är nödvändigt att söka tandläkare, även om man i verkligheten behöver akut behandling.

Trauma inkluderar bland annat brutna och utslagna tänder samt lösa tänder. För att få en klarare bild av skadans omfattning är det normalt att genomföra en grundlig undersökning, inklusive en röntgenundersökning.

BEN WEBSITE_edited.jpg

Tandläkarjour i Eskilstuna

Letade du efter tandläkarjour i Eskilstuna? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har normalt endast öppet från måndag till fredag, men kan naturligtvis hjälpa dig vidare i akuta situationer, som akut tandläkare i Eskilstuna. Uppstår det ett behov för akut behandling på kvällen, på söndagar eller andra helgdagar, hänvisar vi till Tandläkarjouren i Eskilstuna. Här har du möjlighet att få en tid med mycket kort varsel, om du på grund av akut tandvärk eller trauma behöver omedelbar behandling. Observera att det inte finns möjlighet till telefonkonsultation.

Behöver du akut behandling under våra öppettider, ska du inte boka en tid, utan i stället ringa direkt till oss. Vi prioriterar akuta situationer högt och strävar efter att behandla dig så snart som möjligt. Utanför våra angivna öppettider hänvisas du till Tandläkarjouren i Eskilstuna, där vi också är belägna.

Tandläkarjouren tar hand om både barn och vuxna.

Tandläkarjouren gör ingen skillnad mellan barn och vuxna – här tas alla akuta patienter emot på lika villkor. Som förälder är det ditt ansvar att bedöma om ditt barn behöver akut behandling. Är du det minsta osäker, så ring till Tandläkarjouren och beskriv kort vilka symtom ditt barn upplever. Även om barn generellt reagerar mer på smärta och obehag än vuxna, är det viktigt att man inte ignorerar eventuella tecken på tandvärk eller trauma.

Om det gäller mycket allvarliga tandsskador, eller om man önskar hjälp utanför den angivna tandläkarjourens öppettider, bör man rikta sig direkt till läkarjouren på det lokala sjukhuset. Tand- och ansiktsskador tas vanligtvis mycket allvarligt, varför man kan förvänta sig att komma snabbt till behandling.

BEN WEBSITE (1)_edited.jpg

Akuttandläkare med specialitet inom tandvårdsrädsla

Om du lider av tandläkarskräck är du sannolikt mindre benägen att ta kontakt med en tandläkare. Det är dock viktigt att du tar kontakt med tandläkaren om du upplever akuta smärtor i tänderna och/eller tandköttet. Sådana smärtor går nämligen sällan bort av sig själva.

Hos Tandvårdscentrum har vi stor erfarenhet av att behandla patienter som lider av tandläkarskräck. Är det därför viktigt för dig att komma till en tandläkare som kan sätta sig in i dina tankar och bekymmer, då har du kommit rätt. Vi tar saker i din takt och ser till att du känner dig väl omhändertagen. På så sätt gör vi det till en positiv upplevelse att besöka oss.

 

Även om tandproblemet är akut, kommer vi att göra en stor insats för att säkerställa att dina önskemål och behov blir uppfyllda. Tveka därför inte att kontakta oss vid akut behov av att bli undersökt av en tandläkare.

Kom akut tandvärk till livs – med vår hjälp

Akut tandvärk kommer aldrig lägligt, men om tandvärken skulle uppstå så är hjälpen alltid nära. Om du upplever starka tandvärk bör du agera omedelbart, då smärtan är ett tecken på att något inte står rätt till. Smärtan kan t.ex. bero på hål i tänderna eller inflammation i tänderna eller tandköttet, liksom den kan vara orsakad av förlust eller skador på tänderna.

I många fall kan du lindra smärtan genom att använda smärtstillande medicin och ispackar. Det är dock viktigt att komma ihåg att sådana åtgärder endast gör smärtan uthärdlig, men inte löser det underliggande problemet. Du bör fortfarande kontakta tandvårdsjouren för att dina tänder och ditt tandkött kan undersökas.

Vi hjälper dig att komma till rätta med din akuta tandvärk så att du kan återgå till din vardag.

Hur man behandlar akut tandvärk varierar mycket beroende på vad som har orsakat värken. Orsaken kan t.ex. vara kariesangrepp i tanden.

Akut tandvård med konkurrenskraftiga priser

Söker du en tandläkare med konkurrenskraftiga och rättvisa priser på tandundersökningar och behandlingar, så vill vi gärna göra oss hörda. På Tandvårdscentrum erbjuder vi transparenta och attraktiva priser på allt från vanliga undersökningar till kronor, broar, plastfyllningar m.m. Dessutom erbjuder vi akut tandvårdshjälp utan extra avgift.

Ergo behöver det alltså inte vara dyrt att besöka en tandläkarjour. Visar det sig att en tandbehandling är nödvändig för att eliminera tandproblemet, ger vi självklart ett ovillkorat erbjudande om denna behandling. Har du svårt att hitta pengar till behandlingen, så bör du vara medveten om att vi erbjuder ränte- och avgiftsfri finansiering av alla våra behandlingar. Klicka här för att lära dig mer om detta finansieringserbjudande.

Vi tar emot både befintliga och nya patienter.

Oavsett om du normalt är ansluten till vår tandklinik eller inte, har du möjlighet att kontakta oss om du behöver akut tandvård. Ringer du till oss på 01621200 ordnar vi en akuttid för dig direkt. Det finns ju ingen anledning att gå runt med outhärdlig tandvärk längre än nödvändigt.

Är ditt behov mindre akut, kan du bara boka en tid för en vanlig tandundersökning under våra vanliga öppettider. Du hittar våra öppettider längst ned på hemsidan. Du kan boka tid online eller via telefon.

Ofte ställda frågor om akut behandling

... som du kan få svar på här.

Vi vill mycket gärna vara din föredragna tandläkare i Eskilstuna och erbjuder alla våra patienter högsta kvalitet till låga priser.

tdl skræk billede_edited.jpg

Finansiering

… med förmånlig ordning.

Hos din tandläkare Tandvårdscentrum erbjuder vi mycket fördelaktig finansiering för våra behandlingar. Det ska alltid finnas möjlighet att få den rätta behandlingen för dina tänder, så ekonomin ska inte vara ett hinder.

Tandläkarskräck

... har vi ett särskilt fokus på.

Vi vet hur hemskt det kan vara att lida av tandläkarskräck (odontofobi). Därför är all vår personal särskilt utbildad i hur man ska hantera patienter med tandläkarskräck, så att behandlingen blir så bra som möjligt för dig som patient hos oss.

Om du tillåter oss, vill vi verkligen gärna visa dig att det är möjligt att få din tandläkarskräck att helt försvinna, med endast några få behandlingar.

BEN WEBSITE (2)_edited.jpg
bottom of page